Kina donira milion eura

Bez autora
Jun 23 2011

Kina će Crnoj Gori dodijeliti million eura bespovratne pomoći. To je predviđeno sporazumom o ekonomskoj i tehničkoj saradnji koji su potpisali ministar za informaciono društvo Vujica Lazović i zamjenik ministra trgovine Narodne Republike Kine Džong Šan. Ministar za informaciono društvo Vujica Lazović i zamjenik ministra trgovine Republike Kine Džong Šan potpisali su sporazum o ekonomskoj i trgovinskoj saradnji. Sporazum će učvrstiti tradicionalno dobre odnose dvije države. Danas su potpisana tri sporazuma. Prvi je o tehničkoj saradnji kojom će Vlada Narodne Republike Kine preko Kineske razvojne banke dodijeliti Crnoj Gori nešto preko million eura. Ta sredstva će biti upotrijebljena za realizaciju projekata o kojima ćemo se dogovoriti sa Republikom Kinom u narednom, periodu. Drugi sporazum u oblasti infrastrukture sa zamjenikom ministra trgovine Kine potpisao je i ministar saobraćaja Andrija Lompar.

Kina donira milion euraKina će Crnoj Gori dodijeliti million eura bespovratne pomoći. To je predviđeno sporazumom o ekonomskoj i tehničkoj saradnji koji su potpisali ministar za informaciono društvo Vujica Lazović i zamjenik ministra trgovine Narodne Republike Kine Džong Šan.

Ministar za informaciono društvo Vujica Lazović i zamjenik ministra trgovine Republike Kine Džong Šan potpisali su sporazum o ekonomskoj i trgovinskoj saradnji, prenosi Antena M. Sporazum će učvrstiti tradicionalno dobre odnose dvije države kaže Lazović:

"Danas smo potpisali tri sporazuma. Prvi je o tehničkoj saradnji kojom će Vlada Narodne Republike Kine preko Kineske razvojne banke dodijeliti Crnoj Gori nešto preko million eura. Ta sredstva će biti upotrijebljena za realizaciju projekata o kojima ćemo se dogovoriti sa Republikom Kinom u narednom, periodu."

Drugi sporazum u oblasti infrastrukture sa zamjenikom ministra trgovine Kine potpisao je i ministar saobraćaja Andrija Lompar. Zamjenik ministra trgovine Republike Kine Džong Šan:

"Potpisivanje sporazuma između dvije Vlade sigurno će podsticati razvoj bilateralne ekonomsko- trgovinske saradnje pa će i građani sigurno imati veću korist."

Kina će donirati i 650 hiljada eura za usavršavanje kadrova naše državne administracije. 70 naših službenika imaće priliku da na seminarima u Kini unaprijedi svoja znanja u oblasti zaštite životne sredine i upravljanja projektima infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik